6 august, Marasesti, 99 de ani de la bataliile Primului Razboi Mondial

mausoleuPe 6 august, la Mausoleul Marasesti se vor comemora 99 de ani de la bataliile Primului Razboi Mondial, festivitate care va avea loc pe platoul mausoleului.
Evenimentul se va deschide cu salutul Garzii de Onoare si intonarea Imnului National la ora 20.00, urmat de semnalul „Linisea” si defilarea traditionala a Detasamentului de Onoare.
Va urma un moment artistic de evocare istorica „Vrancea eroica” care va consta in evolutia, pe platoul Mausoleului Marasesti, a unor artisti renumiti pe plan national dar si international. Este vorba de indragitul interpret Gheorghe Zamfir si de la fel de indragitul Nicolae Furdui Iancu. Acesta din urma va canta in acompaniamentul Corului Municipal „Pastorala”, Focsani. Artistii Corului „Pastorala” vor canta alaturi si de Stefan Doniga si Mihai Toma, cei care vor interpreta, intr-un stil inedit, melodia „Asa-i romanul!”. Evocarea luptelor de la Marasesti va fi interpretata de actorii: Carmen Tanase, Mihaela Radescu, Vlad Radescu, Lupii Albi si membrii trupei „The Sky”.
Pe ntru focsaneni primaria Focsani asigura gratuit transportul, plecarea fiind la ora 18.30 de la Mausoleul Sud si la ora 18.45 din statia de la Parcul Schuman. La finalul manifestarilor, cursa de intoarcere va pleca spre Focsani la ora 22.30.